Søt kompott med epler
En enkel og sunn kompott som holder seg godt i kjøleskapet og passer til mange anledninger.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 1 kg epler, skrellet og i grove biter
  • 60 g sukker (juster etter smak)
  • 1 kanelstang eller 1 ts malt kanel
  • Saft av ½ sitron
  • 2 ss vann

🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg [?]
Slik gjør du

1. Legg alle ingredienser i en kasserolle.

2. Kok opp og la putre på lav varme i 15-20 min.

3. Rør av og til til epler er møre men ikke helt moset.

4. Smak til med mer sukker eller sitron om nødet.

5. Avkjøl før servering.

Mattorget tipser
  • Hold seg i kjøleskapet i 5-7 dager. Fantastisk til yoghurt eller pannekaker.
  • Bruk overmoden frukt som ellers ville blitt kastet.
  • Frys ned i porsjoner for å unngå matsvinn.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.