Soyaglaserte kyllingvinger/overvinger med sesamfrø
Disse kyllingvingene er sprø, men får et lag av søt, salt og umamirik soyaglasur med ristede sesamfrø for ekstra smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 600 g kyllingvinger/overvinger
• 2 dl potetmel
• 1 ts salt
• ½ ts pepper
• ½ ts hvitløkspulver
• 5 dl frityrolje

Soyaglasur
• 4 ss soyasaus
• 2 ss honning
• 1 ss riseddik
• 1 ts sesamolje
• 1 ts revet ingefær
• 1 ts sesamfrø

🌱 CO2e per porsjon: ~1,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland potetmel, salt, pepper og hvitløkspulver. Dypp vingene i blandingen.

2. Friter ved 180 °C i 12-15 min til de er sprø og gylne.

3. Varm opp ingrediensene til glasuren og vend vingene i sausen.

4. Dryss over sesamfrø og server.

Mattorget tipser
  • Server med fullkornsris eller dampede grønnsaker for et mer næringsrikt og klimavennlig måltid.
  • NB! Ekstra godt for samvittigheten dersom man bruker honning fra en lokal birøkter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.