Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Soyaglaserte kyllingvinger/overvinger med sesamfrø
Disse kyllingvingene er sprø, men får et lag av søt, salt og umamirik soyaglasur med ristede sesamfrø for ekstra smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 600 g kyllingvinger/overvinger
• 2 dl potetmel
• 1 ts salt
• ½ ts pepper
• ½ ts hvitløkspulver
• 5 dl frityrolje
Soyaglasur
• 4 ss soyasaus
• 2 ss honning
• 1 ss riseddik
• 1 ts sesamolje
• 1 ts revet ingefær
• 1 ts sesamfrø
🌱 CO2e per porsjon: ~1,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Bland potetmel, salt, pepper og hvitløkspulver. Dypp vingene i blandingen.
2. Friter ved 180 °C i 12-15 min til de er sprø og gylne.
3. Varm opp ingrediensene til glasuren og vend vingene i sausen.
4. Dryss over sesamfrø og server.
Mattorget tipser
Server med fullkornsris eller dampede grønnsaker for et mer næringsrikt og klimavennlig måltid.
NB! Ekstra godt for samvittigheten dersom man bruker honning fra en lokal birøkter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter