Sprø asiatisk salat med reddik
En frisk og spennende salat med inspirasjon fra asiatisk kjøkken, der reddikens peppermyntsmak komplimenteres av søt og syrlig dressing.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 2 bunter reddiker (ca. 300 g), i tynne skiver
  • 1 gulrot, i tynne strimler
  • 1/2 rødkål, finsnittet
  • 100 g edamamebønner
  • 50 g cashewnøtter, grovhakket
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • Sesamfrø til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland reddiker, gulrot, rødkål og edamamebønner i en stor bolle.

2. Bland riseddik, sesamolje, soyasaus, honning, hvitløk og ingefær til en dressing.

3. Hell dressingen over salaten og vend godt.

4. Dryss cashewnøtter og sesamfrø over rett før servering.

Mattorget tipser
  • For et mer mettende måltid, server med kokt ris eller stekte nudler.
  • Velg økologiske grønnsaker når det er mulig.
  • Hvis du ikke finner edamamebønner, kan du bruke andre belgfrukter som kikerter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.