Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Sprø asiatisk salat med reddik
En frisk og spennende salat med inspirasjon fra asiatisk kjøkken, der reddikens peppermyntsmak komplimenteres av søt og syrlig dressing.
Ingredienser (4 porsjoner)
2 bunter reddiker (ca. 300 g), i tynne skiver
1 gulrot, i tynne strimler
1/2 rødkål, finsnittet
100 g edamamebønner
50 g cashewnøtter, grovhakket
3 ss riseddik
2 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ts honning
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts revet ingefær
Sesamfrø til pynt
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Bland reddiker, gulrot, rødkål og edamamebønner i en stor bolle.
2. Bland riseddik, sesamolje, soyasaus, honning, hvitløk og ingefær til en dressing.
3. Hell dressingen over salaten og vend godt.
4. Dryss cashewnøtter og sesamfrø over rett før servering.
Mattorget tipser
For et mer mettende måltid, server med kokt ris eller stekte nudler.
Velg økologiske grønnsaker når det er mulig.
Hvis du ikke finner edamamebønner, kan du bruke andre belgfrukter som kikerter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter