Sprø squashfritters med dipp
Sprø squashfritters som er enkle å lage og perfekte som forrett, snacks eller lett middag. Servert med en frisk yoghurtdipp.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 600 g squash, grovrevet
  • 1 løk, finhakket
  • 2 egg
  • 100 g hvetemel
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
Dipp:
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg [?]
Slik gjør du

1. Press ut så mye væske som mulig fra den revne squashen.

2. Bland squash, løk, egg, mel, parmesan, bakepulver og krydder i en bolle.

3. Varm olje i en stekepanne på middels varme.

4. Plasser spiseskjeer med røre i pannen og stek fritters i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne.

5. Bland alle ingrediensene til dippen i en skål.

6. Server fritters varme med dipp ved siden av.

Mattorget tipser
  • Prøv med ulike urter som dill eller koriander i røren for variasjon.
  • Bruk egg fra frittgående høner.
  • Tilbered flere fritters samtidig for å spare energi ved steking.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.