Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Sprøstekt rosenkål med hvitløk og chili
En enkel og smakfull rett der rosenkålen blir sprø og smakfull med et hint av hvitløk og chili. Perfekt som tilbehør eller en lett rett i seg selv.
Ingredienser (4 personer)
• 300 g rosenkål, delt i to
• 2 ss olivenolje
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 ts chiliflak
• Salt og pepper etter smak
🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Varm olivenolje i en stor panne på middels varme.
2. Legg rosenkålen i pannen med den flate siden ned og stek i 5 minutter til den er gyllen.
3. Tilsett hvitløk og chiliflak, og stek videre i 2-3 minutter under omrøring.
4. Smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.
Mattorget tipser
Dryss over litt revet parmesan eller sitronsaft for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter