Stekt laks med aspargesbønner
En frisk og elegant rett der aspargesbønner får en syrlig twist som passer perfekt til stekt laks.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g laksfilet, i porsjoner
  • 300 g aspargesbønner, kappet
  • 2 ss olivenolje
  • Saft av 1 lime
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og pepper
  • Frisk dill til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Krydre laksen med salt og pepper, stek i 1 ss olje 3-4 minutter per side.

2. Ta laksen ut av pannen og hold varm.

3. Stek aspargesbønner og hvitløk i samme panne i 4-5 minutter.

4. Tilsett smør og limesaft, rør rundt til smøret smelter.

5. Server laksen over bønnene, pynt med dill.

Mattorget tipser
  • Kontroller at laksen er gjennomstekt ved å sjekke at den flaker lett.
  • Velg MSC-sertifisert laks.
  • Bruk hele limen - riv skallet til andre retter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.