Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Stekt laks med aspargesbønner
En frisk og elegant rett der aspargesbønner får en syrlig twist som passer perfekt til stekt laks.
Ingredienser (4 porsjoner)
400 g laksfilet, i porsjoner
300 g aspargesbønner, kappet
2 ss olivenolje
Saft av 1 lime
2 ss smør
2 fedd hvitløk, hakket
Salt og pepper
Frisk dill til pynt
🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Krydre laksen med salt og pepper, stek i 1 ss olje 3-4 minutter per side.
2. Ta laksen ut av pannen og hold varm.
3. Stek aspargesbønner og hvitløk i samme panne i 4-5 minutter.
4. Tilsett smør og limesaft, rør rundt til smøret smelter.
5. Server laksen over bønnene, pynt med dill.
Mattorget tipser
Kontroller at laksen er gjennomstekt ved å sjekke at den flaker lett.
Velg MSC-sertifisert laks.
Bruk hele limen - riv skallet til andre retter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter