Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Stekt ris med grønnsaker og egg
Dette er en varm og næringsrik gryte full av smak og farger. Perfekt for hele familien, med linser og grønnsaker som metter godt og gir et bærekraftig alternativ til hverdagsmiddag!
Ingredienser (4 porsjoner)
400 g kokt ris
2 gulrøtter, i små terninger
100 g frosne erter
1 løk, hakket
2 egg
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Varm sesamoljen i en stor panne eller wok. Stek løk og gulrot i 2-3 minutter.
2. Tilsett ris og erter, og stek videre i 5 minutter.
3. Lag en liten grop i midten av pannen og knekk i eggene. Rør til eggene er stekt og bland dem godt med risen.
4. Tilsett soyasaus og smak til med pepper.
Mattorget tipser
Bruk stekt ris som fyll i wraps eller omeletter for å skape en helt ny rett. Du kan også bytte ut ris med byggryn eller quinoa for en sunnere vri.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter