Stekte epler med kanel
En rask og varmende dessert eller tilbehør som passer perfekt til kalde dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 800 g epler, skrellet og i båter
  • 30 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 ts kanel
  • Saft av ½ sitron
  • Eventuelt: en klype salt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme.

2. Legg eplebitene i pannen og stek i 5-6 min.

3. Strø over sukker og kanel. Rør forsiktig.

4. Stek 3-4 min til epler er møre og karamelliserte.

5. Drypp over sitronsaft før servering.

Mattorget tipser
  • Deilig til havregrøt, over is eller som tilbehør til svinekjøtt.
  • Velg epler som er litt for myke til å spise rå - perfekt gjenbruk.
  • Bruk støpejernspanne for jevn varme og mindre energiforbruk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.