Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Stekte epler med kanel
En rask og varmende dessert eller tilbehør som passer perfekt til kalde dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
800 g epler, skrellet og i båter
30 g smør
30 g sukker
1 ts kanel
Saft av ½ sitron
Eventuelt: en klype salt
🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme.
2. Legg eplebitene i pannen og stek i 5-6 min.
3. Strø over sukker og kanel. Rør forsiktig.
4. Stek 3-4 min til epler er møre og karamelliserte.
5. Drypp over sitronsaft før servering.
Mattorget tipser
Deilig til havregrøt, over is eller som tilbehør til svinekjøtt.
Velg epler som er litt for myke til å spise rå - perfekt gjenbruk.
Bruk støpejernspanne for jevn varme og mindre energiforbruk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter