Syltetøy av viltvoksende nyper
Et deilig syltetøy med søt-syrlig smak og flott farge som er perfekt på brødskiven eller som tilbehør til oster.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 500 g modne nyper
  • 250 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 sitron, saften av
  • 1 ts vaniljepulver

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Vask nypene og fjern stilker og blomsterrester.

2. Del nypene i to og fjern frø og hår med en teskje.

3. Ha nypekjøttet i en kjele med vann og sitron.

4. Kok under lokk i ca. 15 minutter til nypene er møre.

5. Tilsett sukker og vaniljepulver og kok videre i 10-15 minutter til syltetøyet tykner.

6. Hell på rene, varme glass og sett på lokk.

Mattorget tipser
  • Bruk syltetøyet på brød, i yoghurt eller som tilbehør til oster og kjøtt.
  • Plukk nyper når de er på sitt beste i september-oktober.
  • Steriliser og gjenbruk glass fra tidligere syltetøy.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.