Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Syltetøy av viltvoksende nyper
Et deilig syltetøy med søt-syrlig smak og flott farge som er perfekt på brødskiven eller som tilbehør til oster.
Ingredienser (4 porsjoner)
500 g modne nyper
250 g sukker
1 dl vann
1 sitron, saften av
1 ts vaniljepulver
🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Vask nypene og fjern stilker og blomsterrester.
2. Del nypene i to og fjern frø og hår med en teskje.
3. Ha nypekjøttet i en kjele med vann og sitron.
4. Kok under lokk i ca. 15 minutter til nypene er møre.
5. Tilsett sukker og vaniljepulver og kok videre i 10-15 minutter til syltetøyet tykner.
6. Hell på rene, varme glass og sett på lokk.
Mattorget tipser
Bruk syltetøyet på brød, i yoghurt eller som tilbehør til oster og kjøtt.
Plukk nyper når de er på sitt beste i september-oktober.
Steriliser og gjenbruk glass fra tidligere syltetøy.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter