Syrlig kompott til dessert
En lett og forfriskende kompott som er perfekt som dessert eller tilbehør til pannacotta og is.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g stikkelsbær
  • 80 g sukker
  • 1 kanel-stang
  • 2 ss vann
  • 1 ss honning

🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg [?]
Slik gjør du

1. Rens stikkelsbærene og legg dem i en kasserolle.

2. Tilsett sukker, kanel og vann.

3. Kok forsiktig i 8-10 minutter til bærene er myke men ikke knuste.

4. Rør inn honning og la kompotten avkjøles.

Mattorget tipser
  • Server kald med pisket krem eller vaniljeis.
  • Bruk lokalprodusert honning.
  • Kompotten kan fryses i mindre porsjoner.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.