Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Syrlig kompott til dessert
En lett og forfriskende kompott som er perfekt som dessert eller tilbehør til pannacotta og is.
Ingredienser (4 porsjoner)
400 g stikkelsbær
80 g sukker
1 kanel-stang
2 ss vann
1 ss honning
🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Rens stikkelsbærene og legg dem i en kasserolle.
2. Tilsett sukker, kanel og vann.
3. Kok forsiktig i 8-10 minutter til bærene er myke men ikke knuste.
4. Rør inn honning og la kompotten avkjøles.
Mattorget tipser
Server kald med pisket krem eller vaniljeis.
Bruk lokalprodusert honning.
Kompotten kan fryses i mindre porsjoner.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter