Tomater med sort oliven- og appelsin-tapenade
En elegant og smaksrik forrett der søte bifftomater møter en salt-søt tapenade med sorte oliven og frisk appelsin.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 4 store bifftomater
  • 150 g sorte oliven uten stein
  • Skall fra 1 økologisk appelsin
  • Saft fra 1/2 appelsin
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers, avskylt
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk timian eller rosmarin
  • 1 ts honning (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Friske urter til garnering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

  1. Skjær tomatene horisontalt i tykke skiver.

2. Lag tapenaden: Hakk oliven, hvitløk og kapers grovt i en foodprosessor.

3. Tilsett appelsinsaft, appelsinskall, urter, honning og olivenolje, og kjør til en grov blanding.

4. Smak til med salt og pepper.

5. Fordel tomatskivene på fire tallerkener og topp med tapenade.

6. Garnér med friske urter og eventuelt litt ekstra appelsinskall.

Mattorget tipser
  • Server med ristet brød som forrett eller til aperitiff.
  • Tapenaden holder seg godt i kjøleskap i opptil en uke og smaker også nydelig til grillet fisk.
  • Bruk hele appelsinen: saften i tapenaden, skallet som garnering, og fruktkjøttet i en salat eller dessert.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.