Tomatsalat med rødløk og oliven
En frisk og enkel salat med dype smaker, som passer både alene og som tilbehør.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 4 store tomater, i skiver
• ½ rødløk, i tynne skiver
• 1 ss kapers (valgfritt)
• 2 ss svarte oliven
• 2 ss olivenolje
• 1 ss rødvinseddik
• Salt og pepper
• Frisk persille eller basilikum

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Skjær tomat og rødløk, og legg lagvis på et fat.

2. Dryss over oliven og kapers.

3. Ringle over olje og eddik, og smak til med salt og pepper.

4. Topp med urter rett før servering.

Mattorget tipser
  • Passer utmerket ved siden av grillmat eller på tapasbordet.
  • Velg lokalprodusert rødløk og tomater i sesong.
  • Bytt ut oliven med sprø agurk for lavere CO2e.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.