Varm fruktkompott til frokost
En varmende og sunn start på dagen med naturlig søte plommer og varme krydder.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 6 plommer, i båter
  • 2 ss honning
  • 1 kanel-stang
  • 3 hele nellik
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsjaft
  • Eventuelt: havregryn eller yoghurt til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Del opp plommer i skiver/båter.

2. Kok opp vann, honning og krydder i en kasserolle.

3. Tilsett plommebåtene og senk varmen.

4. La det puttre i 8-10 minutter til plommene er møre.

5. Tilsett sitronsaft og fjern krydderne.

Mattorget tipser
  • Server over havregryn, yoghurt eller med ristet brød.
  • Bruk modne plommer som er i sesong.
  • Gjenbruk krydderne til te etterpå.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.