Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Greske fylte tomater
En tradisjonell gresk rett der saftige bifftomater fylles med en aromatisk blanding av ris, urter og løk, og bakes til perfeksjon.
Ingredienser (4 porsjoner)
8 store bifftomater
200 g rundkornet ris
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
50 g pinjekjerner (kan erstattes med grovhakkede valnøtter)
60 g frisk persille, hakket
30 g frisk dill, hakket
30 g frisk mynte, hakket
1 dl olivenolje
Saft fra 1 sitron
1 ts tørket oregano
Salt og pepper
2 dl grønnsaksbuljong
🌱 CO2e per porsjon: ~1.1 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180°C.
2. Skjær av toppen av tomatene og behold som "lokk".
3. Skrap ut innmaten og sett til side (ikke kast den).
4. Snu tomatene opp ned på kjøkkenpapir for å renne av.
5. Hakk tomatinnmaten grovt.
6. Stek løk og hvitløk i halvparten av oljen til de er myke.
7. Tilsett ris og stek i 2 minutter.
8. Bland inn tomatinnmaten, urter, pinjekjerner, sitronjuice, oregano, salt og pepper.
9. Fyll tomatene 3/4 fulle med blandingen (risen ekspanderer under steking).
10. Sett på "lokkene" og plasser tomatene i en ildfast form.
11. Hell buljong og resten av oljen rundt tomatene.
12. Stek i 60-75 minutter til risen er mør og tomatene er myke men holder formen.
Mattorget tipser
Tradisjonelt serveres denne retten lunken eller kald, gjerne med fetaost på toppen.
Kan også fylles med kjøttdeig for en mer mettende variant.
Bruk fullkornsris for ekstra næring og fiber.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter