Ovnsbakt torsk med pesto og asparges
En elegant og smakfull rett med ovnsbakt torsk, frisk pesto og sprø asparges. Perfekt for en sunn middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 600 g torskefilet
• 2 ss grønn pesto
• 1 bunt asparges
• 200 g cherrytomater
• 2 ss olivenolje
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Legg torskefiletene i en ildfast form, smør pesto over og krydre med salt og pepper.

3. Fordel asparges og cherrytomater rundt fisken, og drypp over olivenolje.

4. Stek i ovnen i 15-20 minutter til torsken flaker seg lett.

Mattorget tipser
Bytt asparges med brokkolini for en annen grønnsak, eller bruk rød pesto for en mer intens smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.