Plommer er en saftig og søt steinfrukt som er høyt verdsatt for sin naturlige sødme og allsidige bruksområder i kjøkkenet. De kan spises ferske som en sunn snack eller frukt, men er også utmerkede i bakverk, desserter og kompotter. Plommer kan brukes både hele og delte, rå i fruktsalater og müsli, eller kokt, bakt og stekt i kaker, pai, crumble og syltetøy. Deres naturlige sødme gjør dem perfekte som base for marmelader og kompotter, mens ferske plommer gir en frisk og saftig smak til både søte og salte retter.
Modne plommer oppbevares best i kjøleskapet hvor de holder seg ferske i 3-5 dager. Umodne plommer kan modnes på kjøkkenbenken ved romtemperatur i noen dager før de flyttes til kjøleskapet. De skal føles litt myke når de er modne, men ikke for bløte. Plommer kan også fryses ned i opptil 6 måneder - skjær dem i båter og fjern steinen før nedfrysing for best resultat.