Neper

Nepe er en mild og saftig rotgrønnsak som kan brukes både rå og tilberedt. Den er deilig som tynne skiver i salater, som en sprø ingrediens i wokretter, eller most til en kremet puré. Tilberedt nepe kan bakes, kokes eller stekes, og fungerer som et smakfullt tilbehør til kjøtt og fisk. Bladene på nepen kan også brukes, gjerne i supper, stuinger eller sautert som grønnsakstilbehør.

Neper oppbevares best i kjøleskapet, gjerne i en plastpose eller en lufttett beholder for å holde på fuktigheten. De kan holde seg ferske i opptil en uke. Fjern bladene før oppbevaring for å unngå at de trekker fuktighet fra rotgrønnsaken. For lengre oppbevaring kan neper fryses etter å ha blitt skrelt, kuttet i biter, og forvellet kort i kokende vann.

OPPSKRIFTER DER INGREDIENSEN ER HELT
En varmende og smaksrik suppe der den milde og søte smaken av neper får skinne, perfekt for kjølige dager.
Et enkelt, søtt og smakfullt tilbehør der nepens naturlige sødme fremheves med honning og smør.
En varmende, kremete grateng der neper spiller hovedrollen sammen med andre rotgrønnsaker i en perfekt høst- eller vinterrett.
En frisk og sprø råkostsalat som fremhever nepens pepperaktige smak i kombinasjon med søte epler og sprø valnøtter.