Skorsonerrot

Skorsonerrot, også kjent som “fattigmannsasparges,” er en allsidig og delikat rotgrønnsak som kan brukes på mange måter. Den kan kokes, bakes, stekes eller dampes, og passer godt som tilbehør til kjøtt, fisk og vegetarretter. Skorsonerrot, også kallet svartrot, kan moses til en silkemyk puré, tilsettes i supper eller skjæres i staver og stekes sprø som et alternativ til pommes frites. Den milde, nøtteaktige smaken gjør den også perfekt i ovnsretter og salater.


Skorsonerrot oppbevares best i kjøleskapets grønnsaksskuff, gjerne innpakket i en fuktig klut eller perforert plastpose for å bevare fuktigheten. Den holder seg frisk i opptil 1–2 uker. For lengre holdbarhet kan den skrelles og fryses etter forvelling. Husk at den skrelte roten oksiderer raskt og bør legges i vann med litt sitronsaft dersom den ikke brukes med en gang.

OPPSKRIFTER DER INGREDIENSEN ER HELT
En silkemyk puré som fremhever den nøtteaktige smaken av skorsonnerot. Perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk.
En enkel og smakfull rett der skorsonneroten blir sprø utenpå og myk inni, med smak av hvitløk og urter.
En varmende og kremet suppe som fremhever skorsonnerotens unike nøtteaktige smak.
En enkel og mettende rett som er perfekt til frokost, lunsj eller middag.