Stikkelsbær

Stikkelsbær er en syrlig og aromatisk frukt som kan brukes i både søte og salte retter. De er utmerkede i syltetøy, gelé, kaker og paier, og kan også brukes som fyll i desserter eller som topping på frokostblandinger og yoghurt. I salte retter tilfører de en syrlig kontrast til kjøtt, fisk og ost. Rå stikkelsbær kan også brukes i smoothies, salater eller som en frisk garnityr.


Ferske stikkelsbær bør oppbevares i kjøleskapet i en luftig beholder, og brukes innen 3–5 dager for optimal smak og tekstur. For lengre lagring kan bærene fryses, enten hele eller most til puré. Skyll og tørk dem godt før frysing for å bevare kvaliteten. Tørkede stikkelsbær kan også brukes i bakverk og som snacks.

OPPSKRIFTER DER INGREDIENSEN ER HELT
Et syrlig og søtt syltetøy som passer perfekt til brød, yoghurt eller som tilbehør til ost.
En lett og forfriskende kompott som er perfekt som dessert eller tilbehør til pannacotta og is.
En myk og saftig kake der de sure stikkelsbærene gir en deilig kontrast til den søte kakedeigen.
En syrlig og aromatisk saus som passer utmerket til grillet lam, svinekjøtt eller and.