Tomat

Tomater er en av de mest allsidige grønnsakene på kjøkkenet – like gode rå som tilberedt. De kan brukes i salater, sauser, supper, gryter og ovnsretter, og passer like godt som hovedrolle i tomatsupper og pastasauser som i salsas, bruschetta og pizza. De gir syre, sødme og dybde til maten, og er en naturlig smaksforsterker i mange retter.


Tomater trives best i romtemperatur, gjerne i en skål på kjøkkenbenken, hvor de får beholde smaken og konsistensen. Oppbevares de i kjøleskapet, kan smaken svekkes og teksturen bli melent. Overmodne tomater kan likevel med fordel kjøles ned for å bremse forråtnelse. For lang holdbarhet kan tomater også syltes, tørkes eller lages til saus og fryses ned.

OPPSKRIFTER DER INGREDIENSEN ER HELT
En enkel og smakfull rett der sødmen fra ovnsbakte tomater balanseres med salte fetaost og friske urter. Perfekt som tilbehør eller en lett lunsj.
En silkemyk og rund tomatsuppe som varmer både kropp og sjel. Perfekt til hverdagsmiddag eller som forrett.
En italiensk klassiker med få, gode råvarer. Perfekt som forrett, snack eller til tapasbordet.
En frisk og enkel salat med dype smaker, som passer både alene og som tilbehør.